Petit Espace

Zes spelers van diverse origine spelen zeven scènes. Op een ludiek/dramatische wijze tonen ze de misverstanden en confrontaties tussen verschillende 'gemeenschappen'. Mag ik niet proeven in de Belgische winkel? Moet ik de regels die de buschauffeur oplegt opvolgen? Mag ik geen Arabisch spreken? Verdraag ik het als mijn man mij wil kussen in het openbaar?

Petit Espace gaat over irritaties in dagdagelijkse situaties, over seksualiteit, over gemengde relaties en over cliché's.

De spelers

De groep SPELERS bestaat uit 3 Franstaligen en 3 Nederlandssprekenden. Het is een diverse groep vrouwen en mannen, moslims en ongelovigen die elkaar vertrouwen en de wil hebben om creatief verder te groeien. Abdoulaye Gueye Badj is Senegalees, Nabil Barssa komt van Noord-Marokko. Ibrahim Tamditi en Nadia Hadad zijn Belgen met Marokkaanse roots. Els Scheurmans is lerares en Elisa Arnaut is een puber van 14 jaar. Abdoulaye, Nabil en Nadia speelden mee met Faust en Le Vélo (Forsiti’a). Ibrahim Tamditi debuteerde in het project Clair Obscur. Elisa Arnaut deed mee aan Bronks-projecten. Zij wonen in het Centrum Brussel, Schaarbeek, Ninove en Tervuren.

Samenwerkingen

Dit locatie-project kon ontstaan vanuit een intensief voortraject met Aboulaye Gueye Badji en Nabil Barssa. Zij brachten de eerste ideeën aan, waar telkens andere spelers aan toegevoegd werden. Ivan Vrambout hakte knopen door. Julia Weisbrich overtuigde in haar kostumering. Een unieke samenwerking met het artistiek sociaal huis Den Teirling zorgde voor een minimalistisch, maar arbeidsintensief kartonnen decor. Mede door de steun van de VGC werd Petit Espace gerealiseerd. Met de steun van vzw SKaGeN kon dit project ook nadien spelen op het Enterfestival te Brussel, alsook in Kugergem, Leuven, Ninove en op het Villanova Festival te Antwerpen.

Publictaties:

Lees het artikel in de Knack over Action Malaise en Petit Espace

Lees het interview door Bram Van De Velde (Bruzz)

Radio interview met Ivan en Elise

Tv reportage Bruzz

Spel: Elisa Arnaut, Nabil Barssa, Els Schuerman, Nadia Hadad,

Ibrahim Tamditi, Aboudlaye Gueye Badji

Regie: Ivan Vrambout

Vormgeving: Vzw Kyvos, Koen Daems, Vincent Brochier en Koen Weiss

Kostuum-ontwerp: Julia Weisbrich

Techniek: Koen Van Der Meersch

Fotografie: Sander de Wilde

Productie: Action Malaise / Kyvos

In Samenwerking Met Den Teirling en Theatergroep SKaGeN

Met de steun van VGC.